Presentació del llibre d'Artur Bladé Desumvila. De França a Mèxic. Dietari de viatge.


La Biblioteca Comarcal de Móra d'Ebre va acollir dijous, 25 de juny de 2015, la presentació, a la Ribera d'Ebre, del darrer llibre d'Artur Bladé i Desumvila, De França a Màxic. Dietari de viatge.

Aquest darrer llibre d'en Bladé, que descriu les vivències de l'escriptor de Benissanet, durant la travessia que el dugué a l'exili a Mèxic des del port de Marsella, ha estat editat pel seu fill Artur Bladé i Font i ha comptat amb la col·laboració de les diputacions de Barcelona i Tarragona, l'Institut Ramon Muntaner (IRMU), l'Associació Cultural Artur Bladé i Desumvila de Benisanet, el Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre (CERE), el Consoci Memorial de la Batalla de l'Ebre (COMEBE), la Fundació Lluís Carulla i la Institució de les Lletres Catalanes.

La presentació anar a càrrec d'Artur Blade i Font, acompanyat de Joan Launes, president de la Riuada i Joan Josep Duran president del CERE. L'acte comptà, entre el públic assistent amb la presència de diferents membres vinculats a l'associacionisme cultural de la Ribera d'Ebre que durant els darrer 20 anys han col·laborat en la recuperació i divulgació de la figura i obra d'en Bladé Desumvila; Joan Ramon Vinaixa de Benissanet, Josep Solé Arnal i Miguel Pérez de Móra d'Ebre. També assistiren els socis de la Riuada Julio Montfort, Alfons Argilaga,Rosa Mari Hernández les regidores de d'ERC i el PSC de Móra d'Ebre Cinta Agnés, Mònica Amorós, Dolors Guerrera i Montserrat Latorre; i Adolf Brull de Tivissa, guanyador de l'edició 2013 del Premi d'Assaig Artur Bladé Desumvila que organitza el CERE.

Durant la presentació Artur Bladé Font va mostrar al públic el manuscrit original de dietari i va anunciar que encara romana inèdit el dietari que Blade Desumvila va escriure durant la seva estada a l'exili de Mèxic. Projecte en el que està treballant actualment per cercar les complicitats i ajuts necessaris per la seva publicació.