La sala Julio Antonio acull l’exposició “Euclides”, de l’Escola Municipal d’Arts Plàstiques i Disseny de Móra la Nova




L'Escola Municipal d'Arts Plàstiques i Disseny de Móra la Nova ha presentat avui a la sala d'exposicions Julio Antonio de Móra d'Ebre la mostra "Euclides", formada pels treballs de l'alumnat d'aquesta escola en el marc del novè Projecte Comú de Centre, amb el qual es va cloure el curs lectiu 2015-2016.

La mostra consisteix en un cub gegantque amaga a l'interior un recull de 284 patrons geomètrics dibuixats per l'alumnat al llarg del curs. L'exposició porta el nom d'Euclides en homenatge al matemàtic grec pare de la geometria. A banda dels dissenys geomètrics de l'alumnat, la mostra que es presenta a la sala Julio Antonio inclou els cartells dels nou projectes comuns de centre que ha tirat endavant l'escola moranovenca en els darrers anys. També incorpora un vídeo sobre aquests projectes.

L'acte inaugural ha sigut presidit per l'alcalde de Móra d'Ebre, Joan Piñol, acompanyat de l'alcalde de Móra la Nova, Francesc Moliné; la directora de l'Escola Municipal d'Arts Plàstiques i Disseny de Móra la Nova, Rosa Pere; el president del Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre, Joan Josep Duran, i del responsable d'exposicions de l'associació cultural La Riuada, Miquel Pérez.

El projecte Euclides també incorpora una actuació artística de millora urbanística a l'antiga plaça dels tarongers de l'Ateneu Cultural de Móra la Nova, un espai on l'Escola Municipal d'Arts Plàstiques i Disseny de Móra la Nova té la seua seu. Els alumnes del centre van reconvertir aquest indret en un espai públic on poder fer actes envoltats per la bellesa, l'equilibri i la serenor d'un lloc sotmès a la geometria i el color.

"Euclides" es podrà visitar fins a l'11 de desembre, de 17.00 h a 21.00 h, de dilluns a dissabte, i d'11.00 h a 14.00 h els dies festius, a la sala Julio Antonio. L'organització va a càrrec de La Riuada, el Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre (CERE), Escola Municipal d'Arts Plàstiques i Disseny de Móra la Nova i l'Ajuntament de Móra d'Ebre.