25è Club de Lectura: “Gent de la Ribera d’Ebre”, d’Artur Bladé i Desumvila


El Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre (CERE) ha organitza la 25a trobada del Club de Lectura Ribera d'Ebre, amb el llibre Gent de la Ribera d'Ebre: artesans, pagesos i rodaires, d'Artur Bladé i Desumvila. La trobada tingé lloc el 17 de desembre, a les les 19.30 h, a la Biblioteca Comarcal de Móra d'Ebre. Xavier Ferrer Trill va conduir la trobada de lectura.

A Gent de la Ribera d'Ebre: artesans, pagesos i rodaires, Artur Bladé evoca, a manera de crònica multilocal, entre la memòria històrica i la pròpia, la geografia física i humana del país natal. És un llibre que entra de ple en el gènere del millor memorialisme literari, aquell que, transcendint l'anècdota local, sublima tot allò viscut en una peça creadora de gran estil, en la qual la senzillesa del que és narrat adquireix un to tan pròxim que el fa plenament humà i, per tant, universal. 

És el retrat fidedigne d'una comunitat que feineja, més a prop o no tant del gran riu, durant el primer terç del segle XX, i dintre de la qual Bladé es va sentir plenament integrat.