La Fira del Llibre Ebrenc es fa més professional que mai i exposarà més de 2.000 títols en l’edició 2016


La Fira del Llibre Ebrenc de Móra d'Ebre, que enguany se celebrarà del 27 al 29 de maig juntament amb Litterarum, fira d'espectacles literaris, es fa encara més professional i aposta per repetir l'experiència de la passada edició amb les tres llibreries que donen suport a la fira. Enguany s'exposaran més de 2.000 títols de temàtica ebrenca i de l'àrea d'influència de l'Ebre o d'autors d'aquesta zona, gràcies també als llibres dels centres d'estudis, que concentra l'Institut Ramon Muntaner, i a la gestió conjunta d'aquest fons. Una aposta reeixida si tenim en compte, per exemple, que en l'edició 2015 es van arribar a vendre uns 500 llibres durant els tres dies de fira.

Paral·lelament, la Fira del Llibre Ebrenc torna a formar part aquest 2016 del grup de Fires del Llibre a Catalunya, que impulsa el Departament de Cultura, com l'única fira professional del llibre a la demarcació de Tarragona. Com a fet destacat i en la mateixa línia de professionalització, la Fira renova també l'acord amb Biblioteques de la Generalitat, a través del qual aquest organisme institucional ajudarà a adquirir lots de llibres d'autors i de temàtica ebrencs a les biblioteques de les Terres de l'Ebre, amb la qual cosa s'aconseguirà incrementar encara més la presència del llibre ebrenc a les biblioteques del territori.

Així mateix, ja podem anunciar que, després de l'experiència positiva de l'any passat, aquest 2016 la marca Llibre Ebrenc tornarà a ser present i tindrà un espai propi a la Setmana del Llibre de Barcelona, que se celebrarà durant el mes de setembre a Barcelona. L'objectiu és refermar aquesta marca que vol posar en valor la literatura i la producció editorial gestada o vinculada directament a les quatre comarques de l'Ebre i la seua àrea cultural d'influència.

Litterarum, fira d'espectacles literaris està organitzada per l'Ajuntament de Móra d'Ebre i la Institució de les Lletres Catalanes i la Fira del Llibre Ebrenc per l'Ajuntament de Móra d'Ebre, el Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre, l'Institut Ramon Muntaner i el Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre.