Acte de lliurament dels premis "Vila d'Ascó 2016"


Alba Dalmau Viure ha estat la guanyadora del XXVIII Premi Literari “Vila d’Ascó 2016 amb l’obra 'Estàndards'. De fet, l’obra és la interpretació literària d'estàndars del jazz com 'Alone together', 'And her tears flowed like wine', 'April in Paris', 'Deep in a dream', 'Don’t blame me', 'Little white lies', 'Maybe you will be there', 'My foolish heart', 'Prelude to a kiss', 'Satin doll', 'The best thing for you' i 'The best is yet to come' tocats, aquesta vegada, "amb paraules en comptes de notes”, segons l'autora. Alba Dalmau és Llicenciada en Comunicació audiovisual i Màster de creació literària a la UPF. El 2011 publica la seua primera novel·la, 'Vonlenska', amb Pagès Edicions (XLVII Premi Recull de Narració Joaquim Ruyra). També és autora de dos llibres d’artista: el primer, 'On només hi havia un far', un recull de contes sobre el silenci, acompanyats de fotografies; i el segon, 'Estrena', un llibre de fotografia acompanyat amb textos literaris que relaten una història romàntica basada en el cinema mut —ambdós llibres sorgeixen del col·lectiu Sincopat, format també per la fotògrafa Ares Molins. Va viure a Nova York durant tres anys, on va escriure 'Bategant', novel·la publicada per Cossetània Edicions i guanyadora del XXIII Premi de Narrativa Vila de l'Ametlla de Mar. Actualment es dedica a la producció cinematogràfica i és professora d'escriptura a l'escola Laboratori de Lletres de Barcelona. 


El premi, que li va lliurar l’alcalde d’Ascó, Josep Maria Buixeda, està dotat en 3.600 euros i el publicarà Cossetània Edicions.El veredicte es va fer públic dissabte a la nit en el transcurs del Sopar Literari que enguany va reunir unes 140 persones que es van aplegar al Casal Municipal d’Ascó. Durant la gala també es va lliurar l’XI Premi de Poesia Joan Perucho “Vila d’Ascó” 2016 que enguany va recaure en Joan Carles González Pujalte amb l’obra 'L’Est'. González Pujalte és professor i té una àmplia trajectòria poètica havent guanyat molts premis literaris. El guardó té una dotació econòmica de 2.400 euros. El lliurament del guardó va anar a càrrec de l’alcalde de Móra d’Ebre i diputat provincial, Joan Piñol. 

Un altre premi de la nit va ser el XXVI de Narrativa Breu per a Joves Sant Jordi “Vila d’Ascó” 2016 dotat en 600 euros. L’autora guanyadora va ser Etna Miró. El lliurament del premi va anar a càrrec del director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Ferran Bladé i l’obra la publicarà l’Ajuntament d’Ascó Finalment, també es van donar a conèixer els sis premis del XXVIII Concurs de Fotografia “Vila d’Ascó” en les modalitats blanc i negre i color. Aquests premis els va lliurar la regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Ascó, Montserrat Lerma.