Montserrat Ferrús Salvadó guanya el VII Premi de Treballs de Recerca de Batxillerat sobre la Ribera d'Ebre
Montserrat Ferrús Salvadó amb el treball "La toponímia asconenca en l’obra de Carmel Biarnès i Andreu Carranza, proposta de rutes literàries", ha estat la guanyadora VII Premi de Treballs de Recerca de Batxillerat sobre la Ribera d’Ebre. El jurat, composat per Ventura Castellvell, Mireia Grangé i Joaquim Rosset, ha valorat aquest treball de recerca sobre la toponímia d’Ascó que té l’objectiu de crear diverses rutes literàries a partir dels llocs que s’amaguen en l’obra dels dos escriptors d’Ascó.
Els altres dos finalistes del premi de recerca han estat Andreu Mur Suñé amb el treball "Eco-economia, invertir per conservar" i Ivan Navarro González amb el treball "Anàlisi, efectes i proposta d’alternatives al monocultiu industrial de Flix".
El treball d’Andreu Mur Suñé observa la natura des d’un punt de vista econòmic i té com a objectiu contribuir a la conservació i millora de la natura després de les accions perjudicials de l’acció humana. A partir de la conscienciació de la importància que té la conservació dels espais naturals, s’analitza la importància de la Reserva natural de Sebes i l’economia que genera a Flix i a la comarca. Per la seva banda, el treball d’Ivan Navarro González tracta la visió general de la història del que ha representat la fàbrica de Flix pel municipi des que es va instaurar fins a dia d’avui. Detalla tant els moments de màxima estabilitat i producció com el procés de decadència. També s’ha centrat en la crisi actual de Flix com a síntesi de diverses entrevistes mantingudes amb persones claus del municipi i en les possibles sortides davant la complicada situació actual.
Tant la guanyadora com els dos finalistes, són alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut de Flix.
L’acte de lliurament del premi va tindre lloc divendres passat 20 de maig al Casal Musical Joan Baptista Sabaté i va comptar, entre altres, amb l’assistència de Marc Mur, alcalde de Flix; Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre; Joan Josep Duran, president del CERE; Norma Pujol, regidora de cultura de Flix i coordinadora dels Serveis Territorials de Joventut a les Terres de l'Ebre; Montserrat Lerma, regidora de cultura de l’Ajuntament d’Ascó; i dels directors dels instituts de Flix i Móra d’Ebre, Mar Carranza i Joan-Salvador Ventura.
Com a complement de l'acte i durant el temps en què es reuní el jurat per a la deliberació final, hi hagué un breu concert a càrrec d'un grup de vent format per alumnes de l'Escola Municipal de Música de Flix.
El treball de recerca guanyador està dotat amb 250 euros, la subscripció com a soci o sòcia del CERE durant 2 anys, que consisteix a rebre gratuïtament a casa les publicacions que l’entitat editi durant dos anys a partir de la data d’atorgament dels premis i la possibilitat de ser publicat a la Miscel·lània del CERE. Els altres dos treballs finalistes reben una beca de 50 euros i la subscripció gratuïta com a soci o sòcia del CERE durant 2 anys.
El Premi de Treballs de Recerca de Batxillerat sobre la Ribera d’Ebre està organitzat pel Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE) i compta amb el suport del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i els ajuntaments i instituts de Flix i Móra d’Ebre.