Presentació a Flix de dos llibres sobre navegació fluvial i pedra seca





L’obra guanyadora del XVII Premi d’Assaig Artur Bladé i Desumvila, Muletes i llaguts. La tradició fluvial a Móra d’Ebre i el llibre Els anjubs de la Torre de l’Espanyol. Construccions de pedra seca del paisatge agrari de secà, seran presentats a Flix els propers 28 i 29 d’octubre: el primer a la biblioteca municipal i el segon a Ca Don Ventura.

La voluntat del CERE és donar a conèixer l’obra guanyadora del Premi d’Assaig Artur Bladé i Desumvila a través de presentacions del llibre amb els autors, que amb el seu treball han contribuït a la preservació i posada en valor d’un patrimoni col·lectiu que ha configurat la societat d’aquest territori.

La mateixa intenció hi ha amb la presentació del llibre Els anjubs de la Torre de l’Espanyol, el qual conté la catalogació dels 64 anjubs que hi ha en aquest municipi presentada en forma de fitxes, amb indicacions de com arribar-hi, la geolocalització, les dimensions, l’estat de conservació i fotografies de cadascun d’ells.

HORARIS

– Divendres 28 d’octubre, a les 19:30h, a la Biblioteca Artur Bladé i Desumvila de Flix presentació de Muletes i llaguts. La tradició fluvial a Móra d’Ebre de Joan Pujol Pedret i Ivan Salvadó Obrero.

– Dissabte 29 d’octubre, a les 19:00h, a Ca Don Ventura de Flix, presentació de Els anjubs de la Torre de l’Espanyol. Construccions de pedra seca del paisatge agrari de secà, d’Eva Artal, M. Teresa Castelló, Maria Montané, Mercè Vea i Joaquim Jornet.

Organitza:

Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre, Associació Cultural La Cana, Biblioteca Municipal Artur Bladé i Desumvila, Ajuntament de Flix



Presentació "Muletes i llaguts" 




Presentació "Muletes i llaguts" 




Presentació "Muletes i llaguts"




Presentació "Els anjubs de la Torre" 




Presentació "Els anjubs de la Torre" 




Presentació "Els anjubs de la Torre"