Finestres al Territori. IV Mostra de Revistes de Tarragona i Terres de l'Ebre. Collita 2016

El dijous 16 de març, a les set de la tarda, es durà a terme a la secció local de la Biblioteca Pública de Tarragona la quarta edició de Finestres al Territori. Mostra de Revistes de Tarragona i Terres de l’Ebre. Collita 2016.

L'objectiu d'aquesta activitat és crear un espai anual de presentació i debat al voltant de la recerca local i de la cultura de Tarragona i les Terres de l'Ebre a través de la presentació d'una mostra de publicacions periòdiques realitzades des dels centres i instituts d'estudis locals i comarcals. Els centres compten amb el suport de l'Institut Ramon Muntaner i la Fundació Privada Mútua Catalana.

És important assenyalar que les publicacions periòdiques constitueixen una de les principals eines dels centres d'estudis per a divulgar la recerca territorial. Les revistes confegides des dels centres d’estudis ens obren "finestres al territori" que ara ja son també "finestres virtuals" accessibles a text complet a www.raco.cat oferint, per tant, la projecció de la nostra cultura arreu.

Cada presentació tindrà una durada de 15 minuts.

PROGRAMA:

Aplec de Treballs 34. Centre d'Estudis de la Conca de Barberà. 

Article: “El Casal d'Entitats de Montblanc, apunts d'un estudi històric - arquitectònic”. Presenta: Àlex Rebollo Sánchez.

La Resclosa 20. Centre d'Estudis del Gaià. 

Article: "Metereologia del temporal del 2 de novembre de 2015 que va provocar la crescuda del riu Gaià més important dels últims 20 anys". Presenta: Joan Rubió Guilleumas.

Lo Senienc, 12. Centre d’Estudis Seniencs.

Article: "La fotografia històrica a les xarxes socials. El projecte Gent de la Sénia". Presenta: Claudia Ruiz

Miscel·lània del CERE, 26. Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre.

Article: “Els anjubs de la Torre de l’Espanyol”. Presenten: Mercè Veà i Maria Montané.

Organitza: Biblioteca Pública de Tarragona i Institut Ramon Muntaner, amb el suport de la Fundació Mútua Catalana