Inauguració de l'exposició sobre la maçoneria a les Terres de l’Ebre,a Móra d’Ebre



La sala d'exposicions Julio Antonio de Móra d'Ebre ha inaugurat avui l'exposició "Passat, present i futur de la maçoneria a les Terres de l'Ebre". La mostra és una iniciativa de la Respectable Lògia Gallard de Josà de Tortosa i el Sobirà Capítol Rosacreu Maat -tots dos amb seu a Móra d'Ebre des dels anys 2010 i 2012, respectivament-, el Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre (CERE) i l'Associació Cultural La Riuada.

L'exposició consta d'una sèrie de plafons informatius a través dels quals es fa un recorregut històric de la maçoneria a l'Estat, a Catalunya i a l'Ebre. També hi ha elements propis de la maçoneria, com els símbols de l'esquadra i el compàs o els estris de la construcció; la representació d'un temple maçònic, i la mostra d'altres elements com vestimenta i manils.

L'acte inaugural ha comptat amb la presència d'Albert González, venerable mestre de la lògia Gallard de Josà, i d'Antoni Guillén, president del Sobirà Capítol Rosacreu Maat, presentats per Joan Josep Duran, membre de la lògia morenca. També s'hi han fet presents la presidenta del Consell Comarcal, Gemma Carim; el director dels Serveis Territorials de Cultura de la generalitat, Ferran Bladé; el tinent d'alcalde de l'Ajuntament, Sixte Melchor, i el president de La Riuada, Joan Launes.










































Font: Riberaonline