Diumenge 14 de maig es celebrarà la XV edició de la Festa de les Cigonyes a la Reserva Narural de Sebes-Flix


Aquest any celebrem 15 anys del primer alliberament de Cigonya blanca a la Reserva Natural de Sebes dins del marc del Projecte Reintroducció de la Cigonya blanca a les Terres de l’Ebre. I com és tradició des de fa 15 anys celebrarem el proper diumenge 14 de maig la XV edició de la Festa de les Cigonyes. 

L’acte tindrà lloc al centre d’informació de la reserva, el Mas del Director. Aquest any s’hi podrà accedir amb cotxe fins a la zona d’aparcament preparada al Mas del Director a partir de les 10.00h, a més els qui vulguin deixar el seu cotxe al polígon industrial de Flix podran entrar amb l’autobús que podeu trobar a l’entrada del camí de Sebes. A partir de les 10.30h fins acabar l’acte es podrà gaudir d’un joc gegant anomenat Kappla, també del trenet que es podrà agafar al Mas del Director i que us portarà fins al Mas del Pitoia, on podreu visitar de forma gratuïta el Centre d’interpretació del Camí de Sirga, fer un taller sobre la Mel (organitzat per mel Jumper) i aprofitar per saludar els cavalls de la Camarga. Cap a les 11.00h començarà l’espectacle Trasgos de la Companyia la Banda del Drac i al mateix temps de 10.30h a 13.00h podreu gaudir d’un taller educatiu de rapinyaires autòctons a l’aula del Mas del Director. A les 12.00h s’efectuarà la fotografia familiar amb els nens nascuts a l’any 2016 i altres sorpreses. La cloenda de la festa es realitzarà amb l’alliberament simbòlic de fauna salvatge. A la plaça del davant del Mas del Director trobareu diverses parades de comerços del poble. I els diplomes commemoratius a tots els nadons nascuts el 2016 i l’obsequi s’entregaran a mesura que vagin arribant al Mas del Director. 

Com portem fent els últims anys, trobarem la capta solidària, un punt de recollida de donatius, on podreu fer-vos una foto de grup amb el photocall i la cigonya i comprar la polsera solidària al preu de 1’5€. Amb els diners recollits es compraran aliments i productes de neteja infantil per a famílies amb dificultats que gestionaran els serveis socials del Consell Comarcal. 

Volem destacar la col·laboració rebuda per realitzar el disseny del cartell de la Festa d’aquest any pel flixanco Òscar Navarro. 

Us convidem a venir a Flix i compartir amb nosaltres aquesta diada! Us hi esperem.

Reportatge fotogràfic Festa de les Cigonyes 2017