El CERE col·labora amb l’edició de quatre noves publicacions d'interès per la Ribera d’Ebre


Sent fidels als principis fundacionals del CERE i d’acord a las criteris establerts en les bases d’ajuts per l’edició i promoció de llibres, durant els darrers mesos el centre d’estudis ha col·laborat amb la publicació de quatre nous llibres que els socis del CERE poden adquirir preu especial.

Els darrers llibres publicats amb el suport dels CERE han estat:

“L’església de Flix. Gènesi arquitectònica i modificacions principals des del 1883 fins al 2015”. És obra d'Ireneu Visa Guerrero, llicenciat en Història de l’Art. El llibre explica els orígens arquitectònics de l’església de Flix, i la seua evolució, des de l’inici del primitiu temple protogòtic (construït entre els segles XIII i XIV). Aquest estudi incideix sobretot en els canvis que ha experimentat l’església entre els segles XIX i XX.

Aquest llibre d'Ireneu Visa ha estat editat per l'Associació La Cana amb la col·laboració del CERE.

"La Pedra de Flix a la ciutat de Tortosa al llarg dels segles" de Joan-Hilari Muñoz Sebastià. Editat per l'Associació La Cana, l'any 2017, amb el suport del CERE.

Joan Hilari fa un repàs dertallat de l'ús de la pedra de Flix a Tortosa, des dels primers inidcis d'època romana, fins a finals dels segle XVIII. Pedra que s'utilitzà a les obres més importants de la ciutat com. la Catedral, el Palau Episcopal, els Reials col·legis o la casa de la Diputació del General. Pedra, extreta entre d'altres llocs, de la pedrera del riu de la Cana, més coneguda per la pedrera de Boca-Bovera, un dels principals atractius que ofereix als visitants l'espectacular meandre de l'Ebre al seu pas per Flix.

“L’aventura de les lletres ebrenques”, editat per Onada edicions amb el suport del CERE entre altres organismes, és una iniciativa del Grup la Deriva, integrat per Andrea Ferreres, Neus Pons i Núria Pons; les il·lustracions són obra d'Andreu Castells. El llibre s’endinsa en el món de la literatura ebrenca descobrint escriptors tan importants com Cristòfor Despuig, Sebastià Juan Arbó, Artur Bladé, Jesús Moncada, Gerard Vergés i Andreu Carranza.

"Des del pensament del filòsofs" llibre que  navega entre els  pensaments dels clàssics de la història de la filosofia i prova d’extraure de tan rics oceans cognitius, gotes d’aigua lírica que naixen de la mirada atenta a allò pensat per pensadors d’obra immortal, des d’una interpretació subjectiva que ve de l’observació objectiva apareixen aquests versos com petits llumins encesos gràcies a la bella flama de la filosofia.

Aquest poemari d'Albert Guiu ha estat editat per Neopàtria amb el suport del CERE