Joan Rebagliato Nadal guanya la XXIX edició del Premi de Narrativa Vila d'Ascó


Joan Rebagliato Nadal ha estat el guanyador del vint-i-novè Premi Literari “Vila d’Ascó” 2017 amb l’obra Un port per quedar-me: Diari d’Alexandros. El premi, que està dotat en 3.600 euros i la publicació del llibre, l’ha lliurat l’alcalde d’Ascó, Josep Maria Buixeda, en el transcurs del Sopar Literari.

Durant el mateix acte s’ha fet efectiu el XII Premi de Poseia Joan Perucho “Vila d’ascó” 2017 que enguany ha recaigut en Enric Abad Lluch, en aquest cas amb l’obra Gojos del cor i la carn. La persona encarregada de donar el guardó ha estat el delegat del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Francesc Xavier Pallarès. El premi de poesia té una dotació econòmica de 2.400 euros, així com la publicació del llibre.

D’altra banda, els premiats del XXVII certamen de Narrativa Breu per a Joves Sant Jordi “Vila d’Ascó” 2017 han estat, pel que fa al premi general, Etna Miró Escobar, amb l’obra On portem les flors? i pel que fa al premi local, Aina Ribes Montaña amb l’obra Un abans i un ara. El premi general d’aquesta categoria està dotat en 600 euros i el local en 400 euros i, en ambdós casos, la seva publicació. Tots dos premis els ha lliurat l’alcalde de la Palma d’Ebre, Gil Martí.

Durant la mateixa cerimònia s’han fet públics els premis del XXIX Concurs de Fotografia “Vila d’Ascó” 2017 en les següents categories:
Premi general en b/n dotat en 300 euros. Guanyador: David Blanco Coll
Premi general color dotat en 300 euros. Guanyador: Francisco Javier Bausili Afonso.
Premi accèssit en b/n dotat en 200 euros. Guanyadora: Àurea Navarro Sabaté
Premi accèssit color dotat en 200 euros. Guanyadora: Mireia Navarro Munté
Premi autora/a local en b/n dotat en 150 euros. Guanyador: Enric Mariano Sabé
Premi autor/a local color dotat en 150 euros. Guanyadora: Maria Dolors Jornet Batiste

Els premis de fotografia els han lliurat el director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Ferran Bladé, i la regidora de Cultura, Montserrat Lerma.

Els Premis “Vila d’Ascó” tenen un reconegut prestigi dintre del sector literari. Enguany s’han rebut un centenar d’obres de totes les categories dels premis literaris i una cinquantena per als premis de fotografia. Precisament això és el que va destacar la regidora de Cultura, Montserrat Lerma, durant l’obertura de la cerimònia literària. Montserrat Lerma va dir als assistents que “cada any rebem nombroses obres d’arreu de Catalunya i sabem que el jurat cada vegada ho té més difícil per decidir les que premiarà. Això ens omple d’alegria i ens anima a seguir donant suport i recolzant els nostres premis”

Per la seva banda, l’alcalde d’Ascó, Josep Maria Buixeda, durant la cloenda del certamen literari va donar l’enhorabona a tots els premiats i va afegir que “Ascó continuarà apostant per aquest certamen ja plenament consolidat”.

Font: Ebredigital