La Fira del Llibre Ebrenc reunirà una trentena d'autors i 2.500 títols



Móra d'Ebre és dels pocs municipis que pot presumir de celebrar Sant Jordi dos cops l'any, amb marcat accent ebrenc. La 14a edició de la Fira del Llibre Ebrenc reunirà una trentena d'escriptors.

Del 25 al 28 de maig, l'epicentre serà la “gran llibreria” de la plaça de la Cultura, en forma d'una carpa de 500 m², on s'exposaran uns 2.500 títols de temàtica ebrenca.

Enguany, menció especial per al públic més jove. La Jornada del Llibre Ebrenc debatrà en dos dies sobre la literatura infantil i els imprescindibles ebrencs a les biblioteques, amb la participació de Roser Capdevila, autora de Les tres bessones. En aquesta línia, una de les accions especials és el foment dels llibres ebrencs entre les biblioteques escolars a través d'una prova pilot a les escoles de la Ribera d'Ebre. Com a novetat, la fira també inclourà Tast-VInent, una sessió de presentació breu d'espectacles literaris que tenen la literatura i el vi com a eix central i que es troben en procés de creació.

Capítol a banda es mereix Litterarum, la fira d'espectacles literaris, que, coincidint amb el 10è aniversari, creix. De la trentena d'espectacles, en destaquen quatre d'ebrencs: Les passions de les Menestrala, creat per Valer Gisbert a partir de l'obra de Francesca Aliern, de la qual destaca que és “una història d’abans amb elements d’ara i amb un molt marcat caràcter ebrenc; passarem del somriure al plor”; Dunes, amb Montse Castellà i Laura Borràs; La casa de la memòria, a partir de textos d'Artur Bladé.

Com a espectacle de cloenda, s’ha triat Sense pistola, la creació signada pels ebrencs Artur Gaya, Laia Oliveras, Paco Prieto i Kike Pellicer que recupera i musica poemes de l’obra Bes Nagana d’Enric Casasses. “És un exemple de com artistes d’aquí poden crear també espectacles d’escriptors d’arreu del país amb una important projecció fora del territori”, ha apuntat el director de Litterarum, Albert Pujol, tot destacant que la Fira d’Espectacles Literaris creix i s’allarga un dia més.